31 December 2009

trifle untuk jabatan baru aku...



gian nak wat trifle lagi....kali nie buat untuk sn rosyanti,nak pergi pos basik midwife,bos aku Dr jamaliah yang sponsor nasi lemak so pencuci mulut aku prepare lah fancy large trifle...

29 December 2009

hepy belated bday my friend





happy belated bday untuk my lovely fren,anur..aku wat nie sempena last training koir untuk tahun 2009..kira suprise jugakla..dia datang lenggang lenggok suddenly ada kek atas meja....

25 December 2009

doorgift nak antar KL....katanya






matron katipah ,bos aku dah pencen...dia nak try bwk doorgift kat anak buah dia KL nak kawin,bulan 3,aku watla beberapa choices...as requested,tak nak icing..nnti cair nak wat lek KL.....lepas balik dari kenduri balok umah Hj nasir..dia nak singgah amik...

testing wat barbie kek...




baru dapat aku curi masa nak wat kek barbie...aku teringin nak cuba lepas aku tengok blog kaklong,http://zucupcakes.blogspot.com..kebetulan arinie bos lama aku nak sample doorgift wat lek KL...anak buah dia nak kawin...
kebetulan jugak bufday pakwe adik aku...saiful razif,IPD, kelantan,,,tu yang tertera "ucuk luv B"..dia 3G lah tunjuk....kononnya..tapi tak dapat makan....jauh..

19 December 2009

course attended







aku attend kursus under bro izat,wong ah jang setengah hari..aku follow bos aku,dr jamaliah..rupanya dia gila baking gaks...dia nak belajar wat icing..mulanya aku ajak angah n long tapi last minit tukar plan g kemaman attend kursus gak,kebetulan..tapi kat sana lagi ok..byak subjek..
byk gak pkara aku learn...insyalahh next time aku nak join lagi..jumpa ramai kawan..btukar pndapat dunia baking

07 December 2009

bunga bunga matahari....







mmm...new touch.a bouquet of sunflowers...
sempena bday tini,farmasi...aku berhajat nak hadiahkan dia....sebab tini nie banyak order catering untuk miza catering(http://mizacaterer.blogspot.com)
bye bye,,,nak gi hantar kat dia nie..jeng jeng jeng
TINI..HEPY BDAY..
UMMUACKS

02 December 2009

terima oredr dari kak za





nie last order dari kak za kempadang.....100 pcs jea..
yang choc chips muffin tu bagi jea,,,anaknyer suka makan ...
TQ kak za
nie last order dari kak za kempadang.....100 pcs jea..
yang choc chips muffin tu bagi jea,,,anaknyer suka makan

29 November 2009

majlis cukur jambul + akikah anak afzan cherating...




tempahan dari Afzan,,,last minit...nak bagi doorgift order dalam 100 biji ,hantar ke cherating...

28 November 2009

27 November 2009

tempahan dari Kak Fazilah Paloh Hinai ,Pekan






Tempahan 50 biji sebagai door gift dari kak ilah...Alamak!!!!..aku tersilap masa tak cukup nak buat...aku terlupa,aku double duty...dahla the day before (raya aji) kerja petang..pagi aku nak buat tapi layan tetamu beraya...akhirnya..aku lek keja 9 malam aku nak buat,sempat lagi hubby aku ajak g beli belah kat taman kerang...yang bestnya aku bajek adunan cukup..rupanya salah kira lepas baking jadi 44 bj jer.mana lagi???!!!.erm masa pun dah terlampau..so aku kena sorry bnyak ngan kak ilah...sorry kak..

23 November 2009

Mini Trifle al Haj






Trifle nie,Kak ida order untuk raya haji.kononnya dapat raya sakan..raya puasa lepas kena kerja...hah kali ini amek kau..katanya, kuih pelbagai jenis order...salam raya aji kak ida..

18 November 2009

Tempahan dari ibu mengandung,ayuni




trifle peach nie tempahan dari ibu mengandung.SN Ayuni..last day ader minta resipi...tapi setakat dia sorang...tak berbaloi buat...hubby duk terengganu..so dia orderla sket ..kak ida pun tumpang order jugak...so sekali buat okeylah berbalo jugak...combinasi warna kurang menarik..sebab guna jeli strawberi...jadi hirissan peach tak nampak........buat kastard tu kurang manis sket ..menu sihat kan???ingat malam nie kerja malam..antolah kat wad..tapi tak tahu plak yuni kerja aper...

15 November 2009

budget doorgift


di ideakan bagi mereka yang inginkan kelainan eheheh...direka khas untuk doorgift para jemputan...harga belum survey lagi...cute tak???nanti kira...uncang+cuppies+...nantilah

14 November 2009

mini cuppies sempena raya haji





sempat jugak siapkan sample mini cuppies untuk raya aji nie....aku dah edarkan ke certain wad dah......kali nie blueberry flavour diketengahkan ...eheheheh